maandag 27 augustus 2012

Info van site TrendRede 2013 | dinsdag 11 september 2012





Analyse van trends biedt inzicht in maatschappelijke en economische toekomst Nederland

Twaalf vooraanstaande trendwatchers presenteren op dinsdag 11 september bij Seats2meet.com in Utrecht voor de derde keer de jaarlijkse TrendRede van Nederland. Het centrale thema dit jaar is: "Die Maya's? Ze hadden gelijk! De wereld vergaat. En gelukkig maar."

Volgens de toekomstdenkers lijkt Nederland gegijzeld door de waan van de dag. Er wordt teveel verwacht van een jaar en onvoldoende van de komende tien jaar. De TrendRede 2013 is bedoeld om, net als de voorgaande versies, de discussie en besluitvorming omtrent economische en maatschappelijke onderwerpen op weg te helpen.

De TrendRede vertelt op welke manier onze wereld vergaat en tegelijkertijd wat de komende jaren de nieuwe waarheid voor Nederland wordt. Verschuivingen die we gaan zien in de verhouding tussen bedrijven, consumenten, politiek en burgers komen aan bod. Verder wordt duidelijk wie de Burger van Stavast opvolgt en hoe Nederlanders hun dataverslaving gaan overwinnen. Ook worden nieuwe pilaren onder economie en maatschappij beschreven in een visionaire leidraad voor de toekomst.

De TrendRede is een gezamenlijk initiatief en wordt belangeloos samengesteld door 12 trendwatchers: Christine Boland, Tony Bosma, Marcel Bullinga, Goos Eilander, Tom Kniesmeijer, Richard Lamb, Norbert Mirani, Carl Rohde, Hilde Roothart, Esmée Schönfeldt, Ronald Van den Hoff en Marie-Lou Witmer.

"Visie op basis van de grondige analyse van belangrijke trends levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Nederland", zegt initiatiefnemer Tom Kniesmeijer. "Achter de TrendRede schuilen geen politieke dogma's of commercieel gedreven denkrichtingen. De combinatie van deskundigheden zorgt ervoor dat we grotere stappen zetten dan gevestigde instituten en overheden. Nederland kan die positieve inspiratie momenteel erg goed gebruiken."

De TrendRede 2013 wordt op 11 september aanstaande van 10.00 tot 11.30 uur gepresenteerd bij Seats2meet.com in Utrecht. Inschrijven voor het bijwonen van de TrendRede kan vanaf 20 augustus via www.trendrede.nl. Meer informatie kan opgevraagd worden via: info@trendrede.nl.

De TrendRede 2011 en 2012 kunnen worden gedownload via www.trendrede.nl. Online de TrendRede 2013 volgen kan ook via deze site of volg @trendrede op Twitter.

Alle info via www.trendrede.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten